Maak kennis met Ben op www.IedereenBen.be en ontdek alles over Bijna-EnergieNeutraal bouwen

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als dat nu al probleemloos kan? Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Op de nieuwe website www.IedereenBen.be helpt coach BEN jou en je collega-bouwers om een woning te bouwen die vandaag al beantwoordt aan de normen van morgen.

Bouw nu al BEN!

Wie bouwplannen heeft, hoeft dus niet tot 2021 lang te wachten om energiezuinig te bouwen. Met de huidige technologieën zijn BEN-woningen al perfect haalbaar en betaalbaar. Dat blijkt ook duidelijk uit de nieuwe website www.IedereenBen.be

Wie nu al BEN bouwt, geniet – naast elke maand een lagere energiefactuur – van een aanzienlijke financiële ondersteuning. Ook op praktisch vlak is de stap naar BEN niet eens zo groot. Een deel van de eisen die aan een BEN-woning worden gesteld, zijn trouwens nu al van kracht, merk je als je naar www.IedereenBen.be surft.

BEN je mee, samen met RENSON?

Een gecontroleerde en continue ventilatie in de woning is niet alleen verplicht maar het belang van ventilatie is in een BEN-woning is cruciaal voor een gezonde luchtkwaliteit. RENSON® biedt met zijn energiezuinige en vraaggestuurde ventilatiesystemen de ideale oplossing voor een BEN-woning. De systemen zorgen niet enkel voor een gezond binnenklimaat maar tevens voor een aanzienlijke E-peilverlaging tot 37 E-punten.

Daarnaast zorgen de dynamische zonweringssystemen van RENSON® voor steeds aangename temperaturen in de woning. Met behulp van screens, aluminium luifels of schuifpanelen bescherm je jouw woning tegen oververhitting in de zomer en kan je bovendien optimaal genieten van de zonnewinsten in de koudere maanden.

Coach Ben

Op de nieuwe website www.IedereenBen.be loodst coach Ben je doorheen de verschillende stappen om je woning BEN te maken. Van ‘dak en vloer’, over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’

De BEN-challenge

Wie de uitdaging wil aangaan om vandaag al een nieuwe woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen, wordt door coach Ben niet alleen op de website geholpen, maar ook op de Facebookpagina van IedereenBen. Via de website kan je ook inschrijven op de BEN-Challenge, een wekelijkse IedereenBen-nieuwsbrief waarin coach Ben iedereen met bouwplannen 15 weken lang door de vaak verwarrende jungle van overwegingen en beslissingen loodst. Het eindpunt? Een Bijna-EnergieNeutraal huis om in te wonen voor iedereen. Iedereen BEN.

Meer info

*www.IedereenBen.be werd gerealiseerd i.s.m. RENSON, Recticel Insulation, ISOVER, Wienerberger, Viessmann, Saint-Gobain Glass en Deceuninck